pernillashundar

Direktlänk till inlägg 9 september 2010

Aussie läger 2010

Av Pernilla Larsson - 9 september 2010 14:07



I torsdag styrde jag & Sirpa och Marie & Wilda kosan mot Tånghed i Vårgårda och årets Aussie läger. Vi körde inom Engelsons för lite shopping, nytt regnställ, underställ och regnhatt. Vill vara på den säkra sidan, vi har ju erfarenheter från tidigare år med dåligt väder   .


Helgen har varit toppen bra väder, massor av trevliga människor & hundar, bra instruktör och super god mat   .


Lägret startade i torsdags kl.18.00 med samling och föreläsning av Jan Gyllensten (polis, problemhundsutredare, MT/MH beskrivare osv..) Han pratade om hundars mentalitet, begrepp som tillgänglighet, kamplust, social kamplust, nerver, rädslor mm. Mycket begrepp från både gamla och nya MT. Sorterade och förklarade skillnaden.


Fredagen började med frukost 7.30 -8.00 och avförd till sökskogen kl 8.30

Lägrets första sökruta bjöd på lite öppnare terräng, högt gräs med mycket gropig mark och kross-stigar som förlädde raka skick. Vi körde allihpa samma övning. En figge på djupet på båda sidor som undan för undan flyttade fram och hundarna sprang så många skick de orkade. Tanken var träning på raka skick.

Körde hitt-övningar med Sirpa. Fungerade jättebra trots vi inte tränat sök på hela sommaren.

Vi fick våran lunch i skogen och kunde efteråt köra markeringsövningar. Mackan satt på huk, stog rakt upp och ner och uppe på en sten. Vi körde lös-rulle, när Mackan stod upp blev det konstigt för Sirpa hon ville ta sin egen rulle utan intresse för figgen… Ska fortsätta träna markering utanför rutan.


På eftermiddagen vallade vi korridorer. Tränade en nära figge och en på djupet i samma ruta för att lära hundarna att skickas 2 gånger över samma mark. Intressant… min lilla hund bryr inte sig alls om vallningen   . Knasa!


Lördag fm  körde vi tävlingsmässigt. 100 meter stig, i stort sett vindstilla. Rutan var rätt snårig med inslag av kärr. Vi fick bedömning av vårat stigarbete, tiden, och Mackan försökte även rita våra hundars slag så vi fick se hur det sett ut.

Vet inte om jag & Sirpa var trötta eller vi fick hjärnsläpp för vid detta laget funderade jag alvarligt på att byta hobby   .


Vi åkte tillbaka och åt lunch där vi efteråt pratade om vår tävling.


Lördag em

Ut till skogen igen och till ny mark. Vi snitslade en stig upp över en höjd bara rakt ut i skogen, riktigt mysig skog, kuperat med stenbumlingar, branta backar, kullfallna träd och en bäck. Riktigt inspirerande ruta   !

Nu erbjöds minnesbild för min lilla Sirpe-Lirp, snacka om att fröken blev taggad. Sista skicket blev tyvärr inte så bra tror att där gått ngt vilt (eftersom hunden efter oss drog en liten extra tur på samma ställe.) och hon började spåra så vi fick skicka om.


På söndagen stannade jag och Marie kvar och tränade lydnad eftersom vi behövde köra hem innan lunch.


Summering  Jag tyckte vi hamnade i en trevlig grupp med härliga hundar. Mackan vår instruktör var mycket positiv och inspirerande   . En riktigt härlig hundhelg med bara fokus på Sirpa   


  Sökgruppen: Mackan, Jag & Sirpa, Liza & Lotus, Sanna & Tijah, Maja & Link, Malin & Vegas               Sirpa & Wilda



Tjingeling!!

Pernilla, Sirpa & Gissa

 
 
Marie L

Marie L

10 september 2010 00:17

Hej fin ny sida ni har! Det var kul att träffas på lägret och bra att ni är nöjda efter helgen :-)
Håller tummar inför stundande tävling!

http://www.123minsida/Minos

 
Riitta

Riitta

13 september 2010 08:49

Låter som ni haft en trevlig lägerhelg :)
/Kram

http://www.kreivis.com

 
Marie & Wilda

Marie & Wilda

15 september 2010 10:39

Visst hade vi en härlig hundhelg :o)!! Vi har ju det såå mysigt när vi bor ihop..... ;o)!
Ha det så gott, vi får höras om en vecka för lite mera träning (nu ska jag först slappa i solen lite...)! Så får vi bestämma vilka tävlingar vi ska anmäla till i höst oxå!!
Kram på er!

http://www.marieshundsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla Larsson - 26 september 2012 09:14


  Sirpa och jag gör mer saker tillsammans än det ser ut som här   .   Vi har träffat Marie, Wilda & Blix en del under hösten   . Då vi har tränat lydnad, uppletende, spår och även sök. Superkul att vi kommit igång igen med våra härliga träning...

Av Pernilla Larsson - 17 november 2011 18:03

Ja, som sagt Advent närmar sig med storm steg   . Just nu jobbar jag hel tid och hundarna blir tyvärr lidande för det . Har inte tränat något nämnvärt på sistone men härliga och mindre härliga promenade blir det.   En knasa som jag längtar till ...

Av Pernilla Larsson - 30 september 2011 17:52

    Igår den 29/9 blev vår lilla "Skrutt" 2 år. Var har åren tagit vägen? Jag tänker henne som valp fortfarande                            Här kallades hon fortfarande "Mini"   Liten sötis när vi var hela familjen och hälsade på hos uppföda...

Av Pernilla Larsson - 22 september 2011 20:39


Sirpas bror Svennis har lämnat jordelivet endast 5 1/2 år gammal   .     Våra tankar går till Margita, styrke kramar från oss    ...

Av Pernilla Larsson - 19 maj 2011 14:26

Jisses, vad tiden rinner iväg. Våren är snart förbi och en ljuvlig sommar har vi framför oss. Vad har vi pysslat med sen sist...   Mesta "lediga" tiden går åt till husrenovering och tjejernas fotboll. Men även våra fyrbenta vänner får sin tid... ...

Ovido - Quiz & Flashcards